از جمله مشکلات جنسی که ترس و اضطراب شدیدی برای ن بوجود می آورد

واژینیسموس  یا دخول غیر ممکن از راه واژن می باشد. این مشکل می تواند سالها بدون آگاهی زوجین سالها بطول بیانجامد. گاه زوج همسر خود را به سرد مزاجی و یا عدم عشق و علاقه متهم می کند. زوجه نیز دچار اضطراب شدید و انزجار از هرگونه ارتباط جنسی می شود. این در حالی است که با دانش کافی به راحتی می توان آنرا درمان کرد. واژینیسموس عبارت است از انقباض غیر ارادی عضلات (یک سوم خارجی) اطراف مهبل که با درد شدید در هنگام ورود جسم خارجی به مهبل همراه است. انقباض عضلات کاملاً غیرارادی بوده و مانع دخول آلت تناسلی مرد در هنگام آمیزش جنسی می‌شود

درباره واژینیسموس و بارداری

انواع واژینیسم

واژینیسم را به دو نوع

اولیه(خفیف) و ثانویه تقسیم می‌کنند. در واژینیسموس اولیه فرد از اولین رابطه جنسی خود دچار مشکل بوده است و هیچ زمانی رابطه جنسی بدون درد و مشکل را تجربه نکرده است. فرد مبتلا معمولاً دلیل مشکل دخول را به اشتباه کوچک بودن و یا غیرطبیعی بودن واژن خود فرض می‌کند در حالیکه در اکثر مواقع مشکل واژینیسموس است. باید آگاه بود که فارغ از قد، وزن و سن یک زن، واژن توانایی تطبیق خود را با هر سایزی از آلت تناسلی مرد دارد.در نوع ثانویه پس از آنکه زنی برای سال‌ها رابطه جنسی راحت و سالمی داشته است، واژینیسموس اتفاق می‌افتد. واژینیسموس ثانویه معمولاً بر اساس شرایط پزشکی، وقایع ناگوار، مشکل در روابط، جراحی، تغییرات زندگی (به‌طور مثال یائسگی)، و یا گاهاً بدون هیچگونه دلیل مشخصی رخ می‌دهد. درمان واژینیسم بر اساس اولیه و یا ثانویه بودن آن اندکی متفاوت است.

دلایل واژینیسم

واژینیسموس به دلایل فیزیکی و روانی متعددی می‌تواند شروع شود. ولکن پس از شروع فرد در چرخه درد گرفتار می‌شود. بنابراین دلیل آغاز واژینیسموس با دلیل ادامه یافتن آن می‌تواند متفاوت باشد و در ادامه به دلایل آغاز واژینیسموس اشاره می‌شود.

 ۵ شماره اول دلایل روانی و باقی موارد دلایل فیزیکی هستند:

نشانه های واژینیسموس چیست؟

 

۱. ترس: ترس از حاملگی، ترس از پاره شدن واژن، ترس از رابطه جنسی دردناک، ترس از عود مشکل پزشکی در عضلات لگن

 

۲. اضطراب و استرس: اضطراب منتشر، اضطراب عملکرد (فرد نگران است که عملکرد خوبی در رابطه جنسی نداشته باشد)، تجربیات جنسی نامطلوب قبلی، دیدگاه منفی درباره رابطه جنسی، احساس گناه، ترومای عاطفی و یا دیگر هیجانات ناسالم جنسی

 

۳. مشکلات در ارتباط با همسر: سواستفاده، عدم تعلق عاطفی، ترس از عدم تعهد، عدم اطمینان و اعتماد، اضطراب از آسیب‌پذیری، احساس از دست دادن کنترل

 

۴. وقایع آسیب‌زا: در گذشته در معرض سواستفاده جنسی و عاطفی بودن، شاهد خشونت و یا سواستفاده بودن، خاطرات سرکوب شده

 

۵. تجربیات کودکی: والدین سخت‌گیر، سخت‌گیری‌های مذهبی نامتعادل، دیدن صحنه‌ها و تصاویر جنسی شوک برانگیز، فقدان تعلیم و تربیت جنسی

 

۶. مشکلات پزشکی: مانند عفونت مجاری ادرار، بیماری‌های جنسی، کیست، اگزما، التهاب لگن و

 

۷. زایمان: درد ناشی از زایمان طبیعی و یا زایمان سخت، سقط جنین

 

۸. تغییرات مرتبط با سن: یائسگی و تغییرات هورمونی، خشکی واژن، اتروفی واژن

 

۹. مشکلات موقت: درد موقت ناشی از پیشنوازی نکردن همسر، مرطوب و لغزنده نشدن واژن حین رابطه جنسی

 

۱۰. ضایعه لگن: هرگونه ضایعه و مشکل در ارتباط با لگن

 

۱۱. سواستفاده: حمله فیزیکی، ، سوءاستفاده فیزیکی و یا جنسی و یا توهین

 

۱۲. اثرات جانبی داروها

 

درمان واژینیسم

درمان واژینیسم در صورتی که به تعویق بیفتد، حادتر خواهد شد. میزان موفقیت در درمان واژینیسم بسیار بالا است و بر اساس تحقیقات مسترز جانسون ۹۸ تا ۱۰۰ درصد افراد درمان موفقیت‌آمیز است. مدت زمان درمان واژینیسم بین دو تا شش هفته زمان می‌برد. مسترز جانسون دو هفته را برای درمان واژینیسم کافی می‌دانند.

درمان واژینیسم نیاز به دارو و جراحی و حتی تکنیک‌های پیچیده ندارد، با این وجود باید درمان واژینیسم را تحت نظارت متخصص انجام دهید.

 تمرینات کگل

تمرین کیگِل یا تمرین دیافراگم لگنی به انگلیسی: (Kegel exercise) به انقباض و رهایش پیاپی عضلات قسمت تحتانی لگن خاصره (عضلات دیافراگم لگنی) گفته می‌شود. عضلاتی که امروزه در زبان محاوره به "عضلات کیگل" معروفند. در ارتباط با این تمارین چندین ابزار وجود داشته و بکار گرفته می‌شوند. هرچند که مطالعات متعدد منجر به بحث و مناظره دربارۀ تأثیرات مرتبط با این ابزارها در تقابل با تمارین سنتی کیگل است.

 

تمرینات کیگل معمولاً به منظور تقویت و کنترل ارادی این عضله‌ها انجام می‌شود. حرکات و تمارینی که معولا با هدف کاهش افتادگی واژن (مهبل) و بی‌اختیاری ادراری پس از زایمان در زن ها، درمان انزال زودرس در مردها و همچنین افزایش اندازه و سفتی آلت تناسلی در هنگام نعوظ انجام می‌شود. تمرین کیگل اولین بار توسط آرنولد کیگل و در سال ۱۹۴۸ میلادی شرح شده‌ است.



مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها